Algemeen
Agenda
Actueel
Ouder Nieuws
Monumenten
Lisse Toen
Historie
Publicaties
Buurten
Activiteiten
Lokale bladen
Geschriften
Raaphorst

Sponsors
Links

MonumentenGemeentelijke monumenten

Rijks monumenten

Monumentale bomen


De Gemeente Lisse beschikt over Gemeentelijke en Rijks monumenten. Bovendien is er in 2005 een overzicht gemaakt van de monumentale bomen. Lijsten van de monumenten en de bomen ziet u wanneer u doorklikt op het betreffende onderwerp.
Vereniging Oud Lisse is bezig om van alle monumenten gegevens te verzamelen en die op deze site te zetten. Dat project verkeert in een beginfase. Van veel monumenten is de beschikbare informatie nog niet in een staat dat ze op de site gezet kan worden. Toch willen we al wat informatie met u delen. Daarbij doen wij ook een beroep aan u. Wanneer u aanvullende informatie hebt en die ter beschikking wilt stellen, neemt u dan contact op met de Vereniging Oud Lisse.

De bron van het fotomateriaal is divers. Vele foto's zijn afkomstig uit het gemeentearchief. Waar bekend is de bron vermeld. Wij proberen zo zorgvuldig mogelijk om te gaan met publicatierechten. Mochten er wat dat betreft toch fouten zijn gemaakt gelieve u ook contact op te nemen met de vereniging.Op de gemeentelijke website vindt u alle aangewezen monumenten terug met hun redengevende omschrijving onder deze link.

Copyright 2013 Vereniging Oud Lisse
laatst gewijzigd 26 augustus 2013