Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar op 17 januari 2023: ´Lisse in verandering, 400 jaar Poelpolder´

januari 17 @ 20:00 - 21:30

De Cultuur-Historische Vereniging “Oud Lisse” organiseert op veler verzoek een digitale uitzending van de vorig jaar gehouden lezing door mevrouw Liesbeth Brouwer over “Lisse in verandering: De Poelpolder” op dinsdag 17 januari 2023 vanaf 20:00 uur.

Geschiedenis is eigenlijk een aaneenschakeling van veranderingen. De droogmakerij van de bedijkte Lisser Poel was een grote verandering. In 1622 werd het besluit daartoe genomen.

In 2024 wordt het feit herdacht dat de Poelpolder 400 jaar eerder drooggelegd werd.

Dit komende jubileum was voor de Vereniging Oud Lisse aanleiding om een onderzoek naar de geschiedenis van de Poelpolder te starten. Natuurlijk beginnend met reeds bestaand materiaal.

Het nieuwe onderzoek zal ongetwijfeld nieuwe inzichten en verhalen opleveren en een aanvulling betekenen op eerder onderzoek. Liesbeth Brouwer vertelt op 17 januari het verhaal ‘LISSE IN VERANDERING, 400 jaar Poelpolder’ en zal dan ingaan op eerder onderzoek over dit deel van de geschiedenis van ons dorp.

Liesbeth Brouwer is geen Lisser van geboorte, maar heeft inmiddels wel het grootste deel van haar leven in Lisse gewoond en voelt zich ook wel een beetje een Lisser. Geschiedenis was niet haar lievelingsvak op school. Die belangstelling kwam pas later. Door actief te worden bij Oud Lisse groeide ook de belangstelling voor de plaatselijke geschiedenis. Al jaren is zij betrokken bij de redactie van ons Nieuwsblad en hebt u regelmatig iets van haar hand kunnen lezen. In het Nieuwsblad is meerdere keren gepubliceerd over de Poelpolder, deels ook van haar hand. Het verhaal van deze avond begint in het Lisse van meer dan vier eeuwen geleden, maar ook de grootschalige nieuwbouw van na de oorlog wordt belicht.

Dit webinar is een opname van een eerdere lezing; Liesbeth Brouwer is wel live aanwezig om in te gaan op uw vragen en opmerkingen. Het webinar is te volgen via smartphone, tablet of gewoon de computer. U dient zich  aan te melden via het formulier hierboven. U ontvangt daarna per e-mail een link waarmee u de lezing kunt volgen.

Gegevens

Datum:
januari 17
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:

Organisator

Secretariaat
E-mail:
info@oudlisse.nl

Gegevens

Datum:
januari 17
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:

Organisator

Secretariaat
E-mail:
info@oudlisse.nl
© Copyright - Cultuur-Historische Vereniging Oud Lisse