Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar op 18 mei 2021: De Cultuurhistorische Waardenkaart van Lisse

18 mei 2021 @ 20:00 - 21:15


Het bestuur van de Cultuur-Historische Vereniging “Oud Lisse” nodigt leden en belangstellenden uit voor een digitale lezing op dinsdag 18 mei 2021 vanaf 20:00 uur.

Ir. Johanna van Doorn
over
De Cultuurhistorische Waardenkaart van Lisse

In dit webinar staat de Cultuurhistorische Waardenkaart voor de gemeente Lisse centraal. Deze kaart bundelt de belangrijkste cultuurhistorische waarden van de gemeente Lisse en omvat het erfgoed dat vanuit een historisch en esthetisch oogpunt de identiteit van de gemeente en de regio het meest versterkt. Het gaat om een keuze van elementen (objecten, gebouwen, structuren, gebieden) die speciale aandacht en specifieke regelgeving in het ruimtelijk beleid verdienen. Zo biedt de kaart een inhoudelijke onderlegger voor de gemeente voor het maken van beleidskeuzes over hoe hieraan vorm en inhoud te geven. De kaart wordt in opdracht van gemeente Lisse opgesteld door architect-onderzoeker Johanna van Doorn in samenwerking met architectuurhistoricus Lara Voerman en historicus Cathelijne van Andel. De Vereniging “Oud Lisse” steunt de totstandkoming van de kaart en levert inhoudelijke bijdragen.

Ir. Johanna van Doorn heeft jarenlange ervaring in het uitvoeren van cultuurhistorisch onderzoek en was eerder betrokken bij het opstellen van de cultuurhistorische waardenkaart voor de gemeente Hillegom.  Tijdens het webinar zal zij u meenemen in de aanpak, doelstelling en beoogde resultaat voor de kaart.

Dit webinar is te volgen via smartphone, tablet of gewoon de computer. U dient zich wel aan te melden via het formulier hierboven. U ontvangt daarna per e-mail een link waarmee u de lezing kunt volgen.

Gegevens

Datum:
18 mei 2021
Tijd:
20:00 - 21:15
Evenement Categorie:

Locatie

Online

Organisator

Secretariaat
E-mail
info@oudlisse.nl

Gegevens

Datum:
18 mei 2021
Tijd:
20:00 - 21:15
Evenement Categorie:

Locatie

Online

Organisator

Secretariaat
E-mail
info@oudlisse.nl