Laden Evenementen

« Alle evenementen

Digitale lezing op 20 april 2021: Suithardeshaghe – De oudste kern van het graafschap Holland

april 20 @ 20:00 - 21:15

Het graafschap Holland

Het bestuur van de Cultuur-Historische Vereniging “Oud Lisse” nodigt leden en belangstellenden uit voor een digitale lezing op dinsdag 20 april 2021 vanaf 20:00 uur.

Kees Nieuwenhuijsen

Suithardeshaghe – De oudste kern van het graafschap Holland

 

Het middeleeuwse graafschap Holland strekte zich uit van Texel tot Zeeland. Aanvankelijk bestond het slechts uit de regio rond Lisse. Graaf Gerulf en zijn nazaten kregen dit gebied geschonken van de Franse en Duitse koningen. De lezing gaat in op de achtergrond van die schenkingen, en de strijd die de Hollandse graven voerden, tussen de jaren 885 en 1100, om hun bezit te behouden en verder uit te breiden.

Dr. Kees Nieuwenhuijsen woont in Rotterdam en is amateurhistoricus en publicist. In 2018 organiseerde hij de re-enactment van de Slag bij Vlaardingen (1018).

Het jaar 923 - Schenking aan Dirk I

Het jaar 923 – Schenking aan Dirk I

De lezing wordt digitaal beschikbaar gesteld en is te volgen met een computer, tablet of smartphone, en een webbrowser zoals Firefox, Google Chrome, Apple Safari. Inschrijving is vereist.

Schrijf u nu in via het onderstaand formulier! Per e-mail ontvangt u dan een bevestiging met een link die u kunt gebruiken op de avond van de lezing.

Nadere informatie per e-mail: info@oudlisse.nl

Helmi Beijsens-Berg, Secretaris

Gegevens

Datum:
april 20
Tijd:
20:00 - 21:15
Evenement Categorie:

Locatie

Online

Organisator

Secretariaat
E-mail:
info@oudlisse.nl

Gegevens

Datum:
april 20
Tijd:
20:00 - 21:15
Evenement Categorie:

Locatie

Online

Organisator

Secretariaat
E-mail:
info@oudlisse.nl