Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar op 5 oktober 2021: “De Trekvaart Haarlem-Leiden”

5 oktober 2021 @ 20:00


Het bestuur van de Cultuur-Historische Vereniging “Oud Lisse” nodigt leden en belangstellenden uit voor een digitale lezing op dinsdag 5 oktober 2021 vanaf 20.00 uur.

Marca Bultink
over
De Trekvaart Haarlem-Leiden.

 

In de zeventiende eeuw ontstond in Nederland een netwerk van trekvaartverbindingen, bedoeld voor personenvervoer tussen de steden. In 1656-1657 werd de Trekvaart Haarlem-Leiden aangelegd. Volgens een vaste dienstregeling werden via deze vaart twee eeuwen lang miljoenen reizigers vervoerd met deze “Intercity van de Gouden Eeuw”. Tegen het midden van de 19de eeuw streefde de trein de trekschuit voorbij en was het gedaan met de trekschuit. In 2007 werd het 350-jarig bestaan van de Leidsevaart en Haarlemmertrekvaart gevierd met het jubileumboek en de gelijknamige tentoonstelling “Blauwe ader van de Bollenstreek”.

Tijdens dit webinar zal Marca Bultink vertellen hoe de Trekvaart Haarlem-Leiden in anderhalf jaar tijd werd aangelegd, wat de effecten waren voor het landschap en wat er allemaal nodig was voor het trekschuitbedrijf. Ook zal zij laten zien wat er nu nog zichtbaar is van de trekvaart in Lisse en omgeving.

Marca Bultink is cultuurhistoricus en actief voor organisaties en projecten op het gebied van cultuurhistorie, landschap en erfgoed. Zij werkte mee aan vele publicaties over de geschiedenis van de Bollenstreek en het gebied tussen Haarlem en Leiden.

Dit webinar is te volgen via smartphone, tablet of gewoon de computer. U dient zich wel in te schrijven via het formulier hierboven. U ontvangt daarna per e-mail een link waarmee u de lezing kunt volgen.

Gegevens

Datum:
5 oktober 2021
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Organisator

Secretariaat
E-mail
info@oudlisse.nl

Locatie

Online

Gegevens

Datum:
5 oktober 2021
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Organisator

Secretariaat
E-mail
info@oudlisse.nl

Locatie

Online
© Copyright - Cultuur-Historische Vereniging Oud Lisse