Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing op 23 februari 2023: ‘Levensverhaal uit de Engel’

februari 23 @ 20:00 - 21:30

De Cultuur-Historische Vereniging “Oud Lisse” organiseert een lezing “Levensverhaal uit de Engel”door de heer Cas Juffermans  op donderdag 23 februari 2023 vanaf 20:00 uur.

Cas Juffermans neemt u mee terug in de tijd, met zijn levensverhaal over de oude tijd in buurtschap “de Engel” en als middelpunt café de Engel. Ook buurt en tijdgenoten zullen aan bod komen.  Het zal gaan over de periode 1945 tot 1965, met vele verhalen en muziek uit die tijd. Op een tafel zullen relikwieën uit die tijd te zien zijn.

Rondom het verhaal van Juffermans zijn er foto’s en films te zien over de Engel, verzameld door Vereniging Oud Lisse. Simon van Dijk heeft voor deze avond een speciaal beeldverhaal gemaakt.

De heer Cas Juffermans is geboren in Lisse in het jaar 1941. Een geboren “Engelaar”.

Op de St. Wilhelmusschool in de Engel gezeten( de latere Beekbrug ).  Zijn jeugd heeft hij ook doorgebracht in Oudenbosch bij de broeders en later de Pabo opleiding in Den Haag. Als leerkracht eerst op de St. Nicolaasschool in Warmond, om daarna op de Ignatiusschool in Roelofarendsveen te werken. In 1969 is hij directeur geworden op de Mariaschool in Roelofsarendsveen, tot zijn pensionering in 2002. De heer Juffermans heeft zich altijd al geïnteresseerd in de geschiedenis van de Engel. Naast het  schrijven van 6 instructieboekjes carambole, is hij vrijwilliger bij Naturalis en de veerpont te Warmond. Ook is hij vrijwilligersdocent bij de biljartclub te Warmond.

Plaats: Café restaurant de Engel, Heereweg 386 in Lisse. Als u wilt komen dient u zich aan te melden via onze e-mail  info@oudlisse.nl. De zaal is open vanaf 19.30 uur en de lezing begint om 20.00 uur.

Gegevens

Datum:
februari 23
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Cafe restaurant de Engel
Heereweg 386
Lisse,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
februari 23
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Cafe restaurant de Engel
Heereweg 386
Lisse,
+ Google Maps
© Copyright - Cultuur-Historische Vereniging Oud Lisse