HET LAARZENPAD BEGAANBAAR (in Wassergeest)

Het laarzenpad van het Zuid-Hollands Landschap in Wassergeest wordt onderhouden door de Natuurvereniging voor de Bollenstreek (KNNV).

door de redactie

Jaargang 4 nummer 4, oktober 2005

Leden van Natuurvereniging De Bollenstreek hebben weer hun uiterste best gedaan om het zogenaamde laar­zenpad in Wassergeest begaanbaar te hou­den.

Het laarzenpad, dat in Wassergeest een lengte heeft van ongeveer 1100 meter, voert tussen de Loosterweg-Zuid en de Leidsevaart door hakhoutbossen en weilanden. Bij regenachtig weer is het raadzaam om laarzen te dragen. Vandaar de naam. De Natuurvereniging werkt voor het laarzenpad samen met de eigenaar het Zuid-Hollands Landschap. Behalve snoeiwerkzaamheden organiseert de vereniging voor natuurliefhebbers uit Hillegom, Lisse, Noordwijkerhout, Sassenheim. Voorhout en Warmond zoge­naamde groene activiteiten in de vorm van lezingen en excursies. Het laarzenpad is vrij toegankelijk op gemarkeerde paden tussen zonsop­gang en zonsondergang. Toegang is verboden met een motorvoertuig, (brom)fiets of paard, een huisdier en/of een spelend muziekinstrument of apparaat. Verder mag u op het laarzenpad niet het aanwezige vee voederen, dieren veront­rusten, eieren rapen, planten of bloemen plukken, afval achterlaten, vuur stoken, kampeermiddelen of windschermen opzetten, in groepsverband sport beoefenen en/of hengelen.

Het Laarzenpad in Wassergeest. De route begint op de parkeerplaats naast manege Puntenburg aan de Loosterweg-Zuid en voert door bossen en weilanden tot aan de spoorbaan