Honderd jaar HOES Installatiebedrijven

De grondlegger van Hoes installatiebedrijven is Cees Hoes. Hij startte in 1910 een loodgietersbedrijf. Er wordt een oproep gedaan voor info over de 100 jaar.

Wilma van Velsen, W.

NIEUWSBLAD 9 nummer 3, juli 2010

Het jaar 2010 is voor HOES Sanitaircentrum en HOES Installatiebedrijven een mijlpaal vanwege het honderdjarige bestaan. Wat begon met loodgieterswerk in zinkwerk en dakgoten is uitgegroeid tot een fl orerend installatiebedrijf met regionale bekendheid.
De grondlegger van HOES Installatiebedrijven is Cees Hoes. Op 20 september 1910 startte hij met loodgieterwerkszaamheden. HOES groeide uit tot een familiebedrijf want het stokje werd overgenomen door zijn zoon Anton waarna ook kleinzoon Gert-Jan geruime tijd aan het roer heeft gestaan. De familietraditie van HOES Installatiebedrijven blijft zich voort zetten omdat de huidige directie wordt gevormd door Ed Takken en Erwin Hoogendoorn en Erwin is weer de schoonzoon van Gert-Jan! Bij een 100 jarig jubileum wordt een blik in het verleden geworpen. Er is al het nodige materiaal boven water gekomen, maar onze vereniging is gevraagd om een oproep te plaatsen voor spullen. Te denken valt aan foto’s, knipsels, rekeningen enz. enz. Hopelijk kunt u helpen en kunnen we in een volgend Nieuwsblad nog iets van de oude sfeer laten proeven.

 

Advertentie in het Leidsch Dagblad 14 september 1910 (krantenarchief van  het Regionaal Archief Leiden)