Siemerink vertrekt na ruim 10 jaar bij Keukenhof en nieuwe Keukenhofdirecteur Jeroen Duyster

Nieuwsflits

Nieuwsblad 22 nummer 1 2023

Bart Siemerink is sinds 1 oktober 2022 geen directeur meer. Sinds september 2012 was Siemerink directeur van Keukenhof in Lisse. Daarvoor zat hij één jaar in het bestuur van Keukenhof en was facility manager bij Royal Flora Holland. Onder zijn leiding maakte Keukenhof een sterke groei door. De bezoekersaantallen namen toe tot het record van 1.5 miljoen bezoekers in 2019, de 70ste editie van Keukenhof. De toeristen komen uit zo’n 100 landen en jaarlijks waarderen ze hun bezoek met cijfers rond de 9. Ook op diverse social media kanalen groeide de belangstelling voor het park in Lisse. Ook de samenvoeging van de bloementuin en het landgoed van Kasteel Keukenhof en het in gebruik nemen het nieuwe entreegebouw was een gevolg van het uitstekende beheer van directeur Bart Siemerink in de afgelopen jaren. Siemerink spreekt over 10 hectische jaren met o.a. twee coronajaren waarin Keukenhof niet of beperkt open mocht. Maar die coronaperiode heeft Keukenhof goed doorstaan. De rol die Keukenhof vervult in regionale discussies en ondersteuning van de bloemensector is volgens Siemerink uitbreid. Daarom vond hij het nu tijd om zijn stokje over te dragen.

Nieuwe Keukenhofdirecteur Jeroen Duyster

Keukenhofdirecteur Jeroen Duyster

Op donderdag 23 maart 2023 is de bloemententoonstelling Keukenhof weer opengegaan voor het publiek uit binnen- en buitenland en wordt op 14 mei 2023 weer gesloten. Keukenhof, ’s werelds bekendste lentepark wordt nu
als 74ste editie weer geopend. De stichting bloemententoonstelling Keukenhof was op 13 augustus 1949 o:ciëel opgericht. Dus volgend jaar wordt het een jubileumjaar omdat het park dan 75 jaar bestaat. Voor de nieuwe Keukenhofdirecteur Jeroen Duyster wordt het dit jaar zijn eerste seizoen als directeur. Voor hem was dit extra spannend nu hij de eindverantwoordelijkheid had voor het planten van zeven miljoen bollen door zijn tuinmedewerkers en het ingang zetten van de marketing en ticketverkoop, naast de regeling van de openstelling van Keukenhof om extra grote verkeersdrukte in de regio te voorkomen. Met gemeenten, provincie en landelijke overheden is met ‘Zuid-Holland bereikbaar’ een gestructureerd proces ingericht waarbij intensief wordt samengewerkt aan een goede bereikbaarheid van Keukenhof en het voorkomen van extra drukte en vertraging. Vorig jaar hadden de bezoekers niet meer dan een kwartier vertraging op de weg omdat Keukenhof met tijdsloten is gaan werken en de bezoekersaantallen heeft gemaximaliseerd in overleg met openbaar vervoerders zoals Arriva en NS. Ook hee8ftKeukenhof voor de inwoners van Lisse veel gedaan door het met bloemen invullen van de rotondes en onderhoud van het landgoed Keukenhof waar iedereen vrij kan wandelen en genieten. Ook wordt Keukenhof op 2 mei voor alle inwoners van Lisse gratis opengesteld en krijgen ze daarvoor een uitnodiging. Deze uitnodiging geldt voor de hele dag. Vorig jaar werd deze unieke Keukenhofdag voor Lisse door 4800 Lissers bezocht. Ook kan men voor 45 euro/p.p. een lentepas kopen voor bezoek aan Keukenhof tijdens het hele seizoen.