Uitgave 4e Jaarboek Kasteel Keukenhof

In de serie jaarboeken Kasteel Keukenhof verscheen in mei 2010 jaarboek IV : “Zeehelden, kooplieden, lords en ladies op kasteel Keukenhof”, onder redactie van G.J. Jasperse.e.a.

Nieuwsflits

NIEUWSBLAD 9 nummer 3, juli 2010

Het vierde jaarboek, omvat een vijftal bijzonder interessante artikelen over:
• Deining in de duinen. Maritieme prenten op Kasteel Keukenhof (Ron Brand). Beschrijft de prachtige in kleur afgedrukte collectie maritieme gravures die aanwezig zijn in kasteel Keukenhof.
• Stille getuigen van de Amsterdamse patriciërsfamilie in Kasteel Keukenhof (Gerard Jaspers). Beschrijft documenten en sieraden in kasteel Keukenhof die betrekking hebben op de befaamde Amsterdamse patriciërsfamilie Geelvinck en gaat uitgebreid in op een vijftal generaties van de familie Geelvinck en de relatie die de familie had met Keukenhof.
• Lords Byrons werken en andere sporen op Keukenhof (Ria Grimbergen). Hierin worden de in de Keukenhof aanwezige boeken van Lord Byron beschreven en wordt de relatie die kasteel Keukenhof had met de Engelse families Osborne en Lord Byron uitgelegd.
• Keukenhof op de kaart: een historisch-geografische verkenning (Jan Beenakker). In dit artikel wordt aan de hand van afbeeldingen van schitterende oude kaarten de bewonings- en landschapsgeschiedenis rondom Keukenhof onderzocht en weergegeven.
• Neptunus tussen de tulpen (Jan Borst). Beschrijft de indrukwekkende verzameling schelpen die aanwezig is in de
vitrinekast van Keukenhof.
Dit jaarboek omvat 128 blz, en is gebonden en geïllustreerd. Uitgeverij Verloren. ISBN: 978-90-8704-170-0; Prijs: €14