INHOUD NIEUWSBLAD Jaargang 1 nummer 4, oktober 2002

 

Nieuwsflitsen Zwitserse huisje op Keukenhof Piet van Leeuwen, die lang op Keukenhof gewerkt heeft en vele dia’s heeft gemaakt, laat deze zien op een ledenavond.
Nieuwsflitsen Oud De Zilck De Historische Vereniging Oud De Zilck is opgericht.
Nieuwsflitsen Oproep landkaart Hillegom Van een kaart van Landmeter Maurits Walraven uit 1737 ontbreekt een stuk. Wie weet of en waar dit stuk kaart van J. Six is?
Nieuwsflitsen Koningshuys Het Oude Koningshuys in Sassenheim wordt weer bewoonbaar gemaakt door Bas Romeyn uit Lisse. Het buiten werd Sassigt. Het is waarschijnlijk eind 15e eeuw gebouwd.
Pex, R.J. Erik Vergunst; Ik spaar alleen het centrum van Lisse Erik Vergunst spaart ansichtkaarten van Lisse. Hij heeft er honderden. Hij gaat een boek maken.
Pex, R.J. De Kapelstraat een eeuw geleden Een viertal foto’s van de inhuldiging van Wilhelmina uit 1898 zijn de VOL onder ogen gekomen. 2 Foto’s van de optocht in landelijk paadje, de latere Kapelstraat, zijn te zien.
Veld, A. in ’t Wat is de toekomst van de Tuinbouwschool? De school van de Middelbare Tuinbouwschool blijft behouden als gemeentelijk monument. Over de invulling wordt nagedacht.
Veld, A. in ’t Lisse Toen; bloemistknechts vochten voor hoger inkomen Omstreeks 1903 verdienden de bloemistknechten weinig. De landarbeidersbond protesteerde hiertegen. Men staakte voor hogere lonen. De arbeiders wonnen
Pex, R.J. Wandeling naar Ruigenhoek en  Keukenhof in 1898 Daniël Wüstenhoff maakte in 1898 overal wandelingen in de Bollenstreek. Hij beschrijft een wandeling vanaf Noordwijkerhout via de Ruigenhoek naar Keukenhof
Redactie Gemeentelijk monumentenlijst. Er zijn 2 nieuwe monumenten toegevoegd. Achterweg Zuid 52 voormalig sigarenmagazijn Juliana Kanaalstraat 44.
Redactie Gemeentelijke monumentenlijst Een beschrijving van een groot aantal gemeentelijke monumenten wordt weergegeven.
Redactie Bollenschuren voor de monumentenlijst Een beschrijving van een groot aantal bollenschuren wordt weergegeven.
Pex, R.J. De grafstenen van de Grote Kerk; schelm guyt, bloedsuyger Bij de restauratie van de grote kerk werden een aantal interessante grafzerken gevonden.
Post De Agathakerk Een beschrijving van het katholicisme in de Bollenstreek wordt gegeven.