Inhoud Jaargang 15 nummer 2, april 2016

Ruigrok, W. Gedicht voor 25-jarige VOL De dorpsdichter Willem Ruigrok heeft een gedicht over de VOL gemaakt naar aanleiding van het 25-jarig bestaan. Het hele gedicht wordt weergegeven.
Nieuwsflitsen Jubileumfeest 25 Jaar VOL Op 19 januari was de start van het jubileumjaar met een gezellige avond voor de leden in het museum de Zwarte Tulp. Frits Treffers werd benoemd tot lid van de orde van Oranje-Nassau. Een herdenkingspenning voor de Vol werd uitgereikt door Frans van der Veld.. De dorpsdichter las een gedicht voor.
Nieuwsflitsen Erelid Bert Kólker Bert Kölker is erelid van onze vereniging geworden als dank voor het vele werk voor de vereniging. Hij heeft de boeken ‘Kroniek van de Lisser timmerman en molenaar Cornelis van der Zaal 1762-1839’ en ‘Grenspalen in Lisse’ geschreven.
Nieuwsflitsen Erepenning 2016 voor HBG kantoor De erepenning voor een goed gerestaureerd gebouw is dit jaar voor Ernst Melssen voor het voormalig kantoorgebouw van de CNB aan de Tulpenstraat.
Veld, A. in ’t 125-jarige Lissesche IJsclub werkt in stilte De Lissesche IJsclub heeft in Lisse diverse ijsbanen gehad, nadat in het begin op diverse sloten baantjes waren gemaakt. De geschiedenis wordt beschreven. De financiële situatie is steeds goed geweest, vooral door de vele werkzaamheden door de vrijwilligers.
Brouwer, L. Gerrit van der Meij krijgt geleidehond in Lisse In dit tweede artikel over blinde wis- en natuurkundige Gerrit van der Meij worden zijn belevenissen in Lisse met zijn geleidehonden beschreven. Hij heeft diverse lezingen over geleidehonden gehouden.
Bemelman, L. Pastoor Hugo van der Vlugt Pastoor Hugo van der Vlugt was tijdens de oorlog in het verzet in Noorwegen. Hij was in de Engel geboren als zoon van bollenkweker Anthonius van der Vlugt. In 1942 is hij door de Duitsers gearresteerd. Hij is overleden in Sachenhausen.
Lisser kwartiertje Lisser kwartiertje van Maria Anna Theresa Beelen Maria Anna Theresia Beelen is geboren op 11 oktober 1928.
Brouwer, L. Van korenbloem tot zonnepit De voorgeschiedenis van Puck de Vroomen-Beelen wordt beschreven. Het verhaal begint bij haar opa, die molenaar was op de Korenmolen van Beelen aan de Grachtweg
Wie weet raad Antwoord op fotocollectie Jan Mijnders Een kaart uit het vorig Nieuwsblad  is verzonden naar Leendert Schippers in 1914, de overgrootvader van mevrouw Schippers, die reageerde op de oproep.
Peperkorn, H. Herinneringen naar aanleiding van een foto Hubert Peepenkorn heeft een uitgebreid artikel over zijn vader en moeder tijdens de oorlog
Tang, C. van der Reactie op een artikel over een plank op de Lisserdijk In het vorige Nieuwsblad stond een artikel over een gevonden plankje. Cees van der Tang reageert hier op.
Boogerd, D. Het Rottenest De geschedenis van het Rottenest, Rattenest of Landzicht wordt beschreven. Het lag aan de Heereweg richting het oosten en in de buurt van de Stationsweg.