Inhoud Nieuwsblad Jaargang 18 nummer 4, december 2019

Nieuwsflitsen In memoriam Frits Treffers Op 21 november is Frits Treffers overleden. Hij heeft veel voor de vereniging betekend.
Bij de voorplaat Redactie Op een foto uit 1920 staat de de draaibrug over de Ringvaart..
Nieuwsflitsen Opening Langeveldshof In de gymzaal van de Openbare school is nu Langeveldshof geopend. Het is een ontmoetingscentrum met dagbesteding.
Nieuwsflitsen Een schakelklas komt in de Beekbrugschool In 2018 stopte de RK basisschool Beekbrug in de Engel. De internationale Schakelklas (ISK) Duin- en Bollenstreek vestigt er per 1 januari 2020.
Nieuwsflitsen Lisse Tijdreis en LTR Archief komen beschikbaar Afgelopen tijd heeft het team dat de Lisser TijdReis Bewoners 1830 en het LTR-archief een presentatie gegeven over de resultaten. De resultaten komen in 2 stappen beschikbaar voor de vrijwilligers.
Nieuwsflitsen In de CNS school komen senior appartementen De Christelijke Nationale School wordt verkocht aan een projectontwikkelaar voor de bouw van appartementen voor senioren in het gebouw.
Bosch, W. Hongaarse roots van de familie Paardekooper In de serie ‘Van Ver Gekomen. wordt deze keer de voorouders van Kees Paardekoopen onder de loep genomen. Op 17 februari 1924 is zijn moeder op 12 jarige leeftijd naar Nederland gekomen.
Noordermeer, K. Streepje Over kunstenaar JAS (Johan Ariaan Smit) worden zijn schilderijen en gedichten belicht.
Redactie Bij de hartpagina Melchior Bolstra maakte voor het Hoogheemraadschap van Rijnland een kaart met groeilijnen van het Haarlemmermeer.
Koning, A. de De waterwolf: Haarlemmermeer (deel 1) De geschiedenis over de Haarlemmermeer vanaf de middeleeuwen tot de drooglegging wordt beschreven.
Bourgondië, Jos van Boekpresentatie ‘Het Oude Koningshuys’ Stichting Oud Sassenheim presenteerde het boek over het Oude Koningshuys van Rob Pex. Het boek is goed gedocumenteerd. Met prachtige illustraties en ook verkrijgbaar bij boekhandel Grimbergen
Brouwer, L. Veredeling van bollen en bellen (vervolg) In dit tweede deel van dit verhaal gaat Herman de Graaff voornamelijk in over veredeling van de bellen: de fuchsia.
Veld, A. in ’t De posterijen Een overzicht van de posterijen is in 1920 gemaakt door A. van der Meij. Het is bewerkt door Arie in ’t Veld
Grimbergen, R. Grimineel dingboek VOL droeg financieel bij aan de aanschaf van het achttiende eeuwse Crimineel dingboek. Enkele voorbeelden worden gegeven.