INHOUD NIEUWSBLAD Jaargang 4 nummer 2, april 2005

Nieuwsflitsen Foto-expositie: de bevrijding van Lisse De Vereniging organiseerde een expositie over de bevrijding in 1945, 60 jaar geleden. Het complete album van Cor van Woerden van de knokploeg van veearts van Jan Kraak. Een video van de bevrijdingsfeesten wordt getoond. Dit alles in de bibliotheek.
Nieuwsflitsen Grote Kerk verliest beroep over subsidie De Hervormde Gemeente heeft het beroep over subsidie voor deel 2 van de restauratie van de Grote Kerk verloren. Het ging om een bedrag van een half miljoen euro.
Nieuwsflitsen Heereweg 191 De Raad van Cultuur wil het pand Heereweg 191 niet als monumentaal bestempelen. De Raad adviseert de Rijksdienst voor Monumentenzorg. Als dat ook negatief is kan het worden gesloopt.
Nieuwsflitsen Cuypersgenootschap verliest geding over Lab. voor Bloembollenonderzoek Het Cuypersgenootschap verliest het geding tegen de sloop van het Laboratorium voor Bloembollenonderzoek.
Boekbespreking Nieuw boek Ed Olivier: “Wat toch een tijd” Het boek ‘Wat toch een tijd’ van Ed Olivier komt uit. Een verzameling van 30 opmerkelijke levensverhalen van Lissers, die in de 2e wereldoorlog omkamen.
Veld, A. in ’t Lisse Toen: De Gracht van Lisse boordevol rootend vlas Jaarlijks lag in de tweede helft van augustus de Gracht vol  met vlasschepen. Ook het roteren en het opzetten in kapellen van het vlas en de turfwinning komt aan de orde.
Veld, A. in ’t Oorlogsdagboek van Henk van Ruiten Vanaf november 1944 tot de bevrijding hield Henk van Ruiten een dagboek bij. Dit dagboek wordt weergegeven.
Veld, A. in ’t Nicolaas Dames (3) De periode van 1890 tot 1900 wordt besproken. De tijd waarin van der Horst en Dames verhuisden van Heemstede naar Lisse en de beëindiging van de samenwerking.
Redactie Andries Schoemaker over Lisse Andries Schoemaker maakte 38 tekeningen van 1724 tot 1734 in de gewesten van de republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Onder anderen de Grote Kerk met een gedicht er over.
De Post Wildlust en Keukenhof Voordat de oude buitenplaats Wildlust gesloopt werd, zijn enkele interieurstukken overgebracht naar kasteel Keukenhof. Onder anderen enkele schilderstukken en een marmeren schouw.