INHOUD NIEUWSBLAD Jaargang 12 nummer 3, juli 2013

Nieuwsflitsen Wim Bosch Koninklijk onderscheiden Wim Bosch werd benoemd tot riddel in de Orde van Oranje-Nassau. Zijn vrouw werd benoemd tot lid van Oranje-Nassau.
Nieuwsflitsen Herdenkingsboom voor de kroning Aan de Westerdreef werd op 30 april 2013 een koningslinde geplant met een fraai herdenkingshek.
Nieuwsflitsen “De kleine kroniek over de jaren zeventig”  is uit Het 2e deel in de serie ‘De kleine kroniek van Lisse’ van Arie in ’t Veld is uit. Het gaat over de jaren zeventig van de vorige eeuw.
Nieuwsflitsen Indexering boek Erik Vergunst op de website van Oud Lisse Het boek Geschiedenis van Lisse in oude ansichten en plattegronden van Erik Vergunst uit 2007 is door Rob Pex geïndexeerd op de website van Oud Lisse op topografische namen en persoonsnamen. Ook Oude ansichten van Lisse van Rob Pex is geïndexeerd. Hij gaat ook andere boeken indexeren.
Nieuwsflitsen Lezing: razzia in maart 1945 Op 16 april hield de heer Anne Louis Cammenga een lezing over de aanhouding en inhechtenisneming van onder andere Lisser Jillert Cammenga, zijn vader. In maart 1945 werden 40 Lissers opgepakt.
Veld, A. in ’t Kunst voor 50 jarige Poelpolder In 2015 is het 50 jaar geleden, dat de eerste huizen in de Poelpolder werden gebouwd. Er worden voor 2015 allerlei activiteiten voorbereid.
Reacties Bibliotheken in Lisse In een vorig artikel over bibliotheken in Lisse vroeg Bas Romeyn zich af wie boekhandel annex bibliotheek De Volharding leidde. Dit was Werner Haas.
Reacties De woorden  lys en het vierkant In het artikel over de naam van Lis en ’t Vierkant staat onder een foto van een plein in Venetië dat de tekst in het Deens is. Het is echter Zweeds.
Reacties Reactie op artikel J.W. A. Lefeber en Zwanendrift De holkamer stond niet aan het slootje vanaf de Kerksloot tot voorbij de Zwanendreef, maar meer naar de Heereweg aan een doodlopend stukje sloot.
Reacties Reacties artikel stoomgemaal Roversbroek In 2007 stond in het Nieuwsblad een artikel over het oude stoomgemaal.  Deze wordt totaal vernieuwd. Henry Kozijn uit de VS heeft nu diverse aanvullingen.
Tang, A. van der Familiegeschiedenis (14) De periode rond 1850 wordt beschreven. Onder andere wordt van Klaveren en Kramm worden genoemd.
Lisses kwartiertje Lisses kwartiertje: Gijsbert Blokhuis Gijsbert  Blokhuis is geboren op 12 juli 1883 en overleden op 5 december 1949.
Duijnhoven, H, van Lisser Herinneringen Oud  Lisser Hans van Duijnhoven woont in Denemarken. Hij is geboren in 1937 aan de Tulpenstraat. Hij beschrijft uitvoerig zijn jeugd in Lisse.
Boogerd, D. Grote Schoolvakantie in 1963 Deen Boogerd beschrijft zijn jeugdactiviteiten in 1963.
Brouwer, L. Roversbroek: eiland, polder, veenderij. De geschiedenis van de Rooversbroek wordt beschreven. Ook de vervening aan het begin van de 20e eeuw komt aan de orde, evenals de middelen van bestaan. Een kasboek van 1888 tot 1923 wordt uitgebreid beschreven. Ook de verkaveling, bemaling en ontpoldering komt aan de orde.
Floorijp, D. Pensioenmeevaller in 1890 Gemeenteveldwachter Johannes Petrus Zijlmans (1819-1904) is op 1 oktober 1890 ontslag verleend vanwege ouderdom.
Wie weet raad Warmerdam Wie weet iets over een Warmerdam, die in de oorlog een winkel in schilderijen had in Lisse?
Wie weet raad Koelewijn Wie heeft informatie over Dirk Koelelwijn, die een bollenbedrijf had in de Rooversbroek. Het bedrijf is in de jaren 50-60 overgenomen door zijn zoon Willem.
Wie weet raad Leendert Blok Wie heeft er informatie over fotograaf Leendert Blok? Heeft er iemand afdrukken van een van zijn foto’s?