INHOUD  NIEUWSBLAD Jaargang 13 nummer 4, oktober 2014

 

Nieuwsflitsen Dringend bestuursleden gevraagd Een oproep voor nieuwe bestuursleden wordt gedaan.
Nieuwsflitsen Oproep voor leden werkgroep Heemkunde Een oproep voor nieuwe leden voor de werkgroep Heemkunde wordt gedaan.
Nieuwsflitsen Grote schenking van Kölker aan Vereniging Oud Lisse Een grote gift van Kölker  met vele boeken over Lisse is verkregen.
Nieuwsflitsen Project uitgave boek “Bruggen in Lisse” De VOL is van plan een wandel en fietsroute langs historische  bruggen in Lisse te maken.
Nieuwsflitsen Afronding provinciale Cultuur Historische Atlas vertraagd Omdat het Landschapsbeheer ZH onverwacht is opgeheven per 31 december 2013 is de afronding van de digitale Cultuurhistorische Atlas
Nieuwsflitsen Commentaar VOL op het Raadhuispleinplan De aangepaste raadhuisplannen (de Factorij) werden in de gemeenteraadsvergadering besproken. Wim Bosch heeft ingesproken. Het is te kolossaal  en de Openbare Lagere School en de linden er voor moeten niet worden gesloopt volgens de VOL. Bovendien wordt de waarde van de monumenten rondom verminderd.
Nieuwsflitsen Index op naam op de website van VOL De index van personen in publicaties en boeken van Ron ex op de website van de VOL is weer uitgebreid.
Brouwer, L. Roversbroek: familie de Groot Jan de Groot kwam in 1888 uit Friesland naar de Haarlemmermeer om turf te steken. Later verhuisde hij naar de Rooversbroekdijk om een boerderij te beginnen. De familie en hun werkzaamheden worden besproken.
Wie weet raad? Van der hulst staat op de foto. Op een foto van de familie Tissing staat Jan van der Hulst met een fiets. Hij was in 1880 geboren.
Wie weet raad? Herinneringen aan de oorlog Naar aanleiding van een foto beschrijft Jeltje Boonstra herinneringen aan de razzia van 1945 en andere angstige momenten van de oorlog.
Wie weet raad? Lisbloemschool Wie staat er op een foto van de Lisbloemschool uit 1945
Lisser kwartiertje Willem Johannes Schrama Willem Schrama is geboren in 1906 en overleden in 1991.
Bemelman, L. Poeleway en Zwanendrift De bewoners van Poeleway, Zwanendrift, Phoenix en Bloemhof komen aan de orde.
Geest, A. van der Kort historisch overzicht van Lisse en de grote kerk aan ’t  Vierkant Een historisch overzicht vanaf de goederenlijst tot de graven van Holand met de kapel worden weergegeven.
Boogerd, D. Raadselen rond Abraham Randemaker Een overzicht van de familie van Abraham Rademaker wordt weergegeven.