INHOUD Nieuwsblad Jaargang 14 nummer 1, januari 2015

 

Nieuwsflitsen Lisse is weer een Hofleverancier rijker (kistenfabriek Bakker) Op 4 december 2014 heeft kistenfabriek en houthandel M. Bakker  & Zonen het predicaat Hofleverancier gekregen. Zij bestaan 100 jaar.
Nieuwsflitsen Beeldbank van start Op 18 december 2014  is de Beeldbank van Lisse van start gegaan. (Beeldbanklisse.nl)
Veld, A. in ’t De Poelpolder: van uitgestrekte weilanden tot grote woonwijk In 2015 is het vijftig jaar geleden dat begonnen is met bouwen  in de Poelpolder. Arie in ’t Veld heeft daar een boek over geschreven: “De Poelpolder: van uitgestrekte weilanden tot grote woonwijk.
Boogerd, D. Een eeuwenoude naam POELPOLDER In 1624 was de droogmaking van de Lisser Poel voltooid. Het heette toen ‘De bedijkte Lisser Poel’. Later werd dit de Lisser Poelpolder genoemd. Toch wordt er in 1602 al over een Lisser Poelpolder geschreven. Deze lag ten noorden van de huidige Poelpolder waar nu de Zemelpolder is.
Brouwer, L. Belangen in de Poelpolder De geschiedenis van de Lisser Poel van vóór 1624 wordt beschreven.
Schrama, G. De Schrama’s als bewoners van boerderij de Phoenix in Lisse De bewoningsgeschiedenis van boerderij de Phoenix wordt besproken.
Bemelman, L. De grote oorlog in een Hollands dorp Ongeveer vijfhonderd Belgische vluchtelingen werden tussen oktober 2014 en januari 2015 i Lisse opgevangen.
Pex, R.J. De winkel van Tissing (3). Het gaat je goed Kanaalstraat 33 De geschiedenis van Tissing van 1938 tot  1979 wordt beschreven.In 1938 werd het pand aan de Kanaalstraat 33, magazijn De Zon gebouwd voor Tissing.
Lisser kwartiertje Rectificatie Schrama Willem Verdegaal is niet in Lisse overleden, maar in Boekel.
Tang, A. van der Familiegeschiedenis (18) De trouwerij van Aart van der Boon en Gouda van der Tang in 1859 wordt beschreven.