Inhoud Nieuwsblad Jaargang 14 nummer 2, april 2015

 

Nieuwsflitsen Het paard van Keukenhof Het kunstwerk van het paard van Keukenhof is van Paul Koning en is in Amsedam gemaakt in 1952
Nieuwsflitsen Kaart van de oude Banzijp De oude Banzijp tussen de Heereweg en de Achterweg liep vanaf het Mallegat tot de Vennesloot. Gedeeltes van deze waterloop zijn nog steeds aanwezig.
Nieuwsflitsen Erepenning 2015 voor Heereweg 46 Op de jaarvergadeing werd de erepenning uitgereikt aan de bewoners van Heereweg 46 voor de mooie restauratie van hun woning.
Nieuwsflitsen Schilderijen van Piet Horsman De zoon van Piet Horsman, die in 1976 overleed wil graag meer gegevens over de schilderijen van zijn vader. Koprs en schilderijen worden gneoemd.
Brouwer, L. Poelpolder: molenaar Duineveld De bewoningsgeschiedenis van de grote Poelpoldermolen wordt beschreven. Ook andere zaken over de Poelpolder komen aan de orde.
Hoed, A. den Een notariële akte uit 1868: 4 pandjes aan de Heereweg Aan de Heereweg tegenover de Westerdreef staan diverse mooie panden. De bewoningsgeschiedenis wordt besproken.
Bemelman, L. Hoogkamer, een familie in Lisse De voorouders van Cornelis Martinus Hoogkamer worden weergegeven. Zijn voorvader overleed in Lisse in 1708.
Lisser Kwartiertje Cornelis Martinus Hoogkamer Cornelis Martinus Hoogkamer is geboren in 1917 en overleden in in 1999.
Koning, A. De geboorte van een fenomeen, de tour de Lisse De ren- en tourvereniging De Bollenstreek is in 1951 opgericht.In 1956 werd de eerste Tour de Lisse gehouden.
Tang, A. van der Familiegeschiedenis (19) De periode rond 1860 wordt beschreven. O.a. Jaap van der Boom en Cornelis Jongbloed komen aan de orde.
Floorijp, D. Verdronken in de Haarlemmermeer 1688 Ermpje Munnik verdronk in 1688 in het Haarlemermeer. De zoekacties worden beschreven.
Boogerd, D. Waterloop van de oude Bansijp De Oude Banzijp tussen de Heereweg en de Achterweg liep vanaf het Mallegat tot de Vennesloot. Gedeeltes van deze waterloop zijn nog steeds aanwezig.
Wie weet raad? Wie is de orgelman en wat voor orgel is het? Op een foto uit 1931 staat de Agathakerk en een orgel met paard op de voorgrond. Wie is de orgelman en wat voor orgel is dit?