Inhoud Nieuwsblad Jaargang 14 nummer 4, oktober 2015

Nieuwsflitsen Nieuw bestuur VOL Eric Prins, Hemi Beijsens, Marcel van Schaik, Piet van Dijk en Piet Segers vormen het nieuwe bestuur.
Nieuwsflitsen Het geheim van de agtkantige toorn Voor een TV programma hebben we het gerucht over de Achtkantige Toren aangemeld.
Kaptein, E.M. Café spoorzicht Halfweg, Lisse Cafe Soorzicht lag aan de noordkant van de Stationsweg. De schrijfster heeft hier gewoond en beschrijft haar belevenissen. Het cafe werd in 1972 gesloopt.
Pex, R.J. Een foto van ’t huys Dever uit 1847 Er is een melding van een genomen foto van Dever met voorhuis in 1847. de foto zelf is nog niet te vinden. Wie weet daar iets van?
Bemelman, L. Wim Randsdorp tewerkgesteld in Duitsland “Nu zie ik je nooit meer” is een boek, geschreven door Marjon Griffioen over Wim Randsdorp, overleden in 1943 in Duitsland. Van hem zijn er 70 brieven bewaard, geschreven aan zijn zus.
Lisser kwartiertje Lisser kwartiertje van Wilhelmus Randsdorp Wilhemus Randsdorp is geboren op 3 januari en overleden op 26 november 193.
Pex. R.J. Café ’t Haantje/de Haan Cafe ’t Haantje of De Haan stond tegenover Heereweg 234. een ansigtkaart wordt getoond.In 1995 vestigde het Lisser Spijshuis zich hier.
Pex. R.J. Opschriften door bollenarbeiders op Oud Zandvliet Op een wand en op de zolder van de bollenschuur van boerderij Oud Zandvliet, Westelijke Randweg 2, zijn vele teksten van arbeiders gevonden. De foto’s geven een goede impressie.
Brouwer, L. Jeugd in de Poelpolder Joop Veenis kwam in 1964 in de Poelpolder wonen. Hij was toen 4 jaar. Hij haalt herinneringen op uit zijn jeugd in de Poelpolder.