Nieuwsbrief 1999

Redactie Erepening van Hendrik de Keyser In 1993  was hij voor Kanaalstraat 15. In 1994 was er een aanmoedigingsprijs voor Kanaalstraat 117. De erepenning voor1995 was voor pizzeria La Fontana en het pannenkoekenhuisje er naast. In 1997 werd de penning uitgereikt voor Heereweg 473. In 1996 was de penning voor de Oude Pastorie aan de Grachtweg.
Redactie Boek ‘Beelden van Bollenschuren’ Museum De Zwarte Tulp heeft een boek uitgegeven met de titel ‘Beelden van bollenschuren, het cultureel erfgoed van de Bloembollenstreek 1850-1940’. Al lezend komt de historie van de Bollenstreek tot leven.
Redactie Herdruk boek ‘In de schaduw van de Molenwieken Het boek  ‘In de schaduw der Molenwieken’ is 50 jaar geleden geschreven door Johan Dekker. Het boek is nu herdrukt. Een familieroman uit de patriottentijd over ’t Vierkant de Phoenix, Wassergeest, Wildlust en alle molens van Lisse
Redactie ’t Roemwaard Lisse Van het boek ’t Roemwaard Lisse’ door A. Hulkenberg is een herdruk verschenen.
Redactie Jaarkalender van Daudeij Zes aquarellen van beeldbepalende gebouwen staan op de jaarkalender 1999.
Redactie Verhalen wedstrijd jeugd Een opstelwedstrijd voor de jeugd wordt georganiseerd om te schrijven over een plekje in Lisse, dat zij bijzonder vindt.
Redactie Somalo, Heereweg 28 Frits Treffers heeft Somalo gekocht. Hij is bereid om de liefhebber te vertellen over zijn huis.